Jovanović: Viši sud pokušao da opravda tužilačku predizbornu komediju

Nakon presude Višeg suda kojom je predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću produžen pritvor, njegov branilac Miroje Jovanović poručio je da je nepravda brza i dostižna, prenosi portal Pobjeda. 

„Umjesto da Viši sud dosljedno sprovede nalog Apelacionog suda, on je naprosto na brzinu dodao dve stranice ničega, odnosno dve stranice naučne fantastike koje koje imaju veze sa Milom Bžovićem taman kao i sa članovima sudskog veća. Rješenje koje je u postupku ponovnog odlučivanja doneo Viši sud od prethodnog se razlikuje samo u dve stvari“, naveo je on.

Dodao je da je duže za tačno dve stranice i da se u istom prepričavaju navodni razgovori „neka dva kuma“.

„Vijeće Višeg suda preko dvadeset puta navodi da se radi o komunikaciji dva kuma. Međutim, još kod sudije za istragu 14. aprila 2023 je vrlo jasno konstatovano da Milo Božović nije u komovskim odnosima niti sa jednim licem koje se pominje u postupku. To znači da se vrtimo u krugu dokazivanja da neko sa nekim nije kum, što je ponavljam već jednom vrlo jasno osporeno i čak ni tužilac u svom rješenju o zadržavanju ovo nije naveo jer je bilo jasno da je netačno“, istakao je Jovanović.

Rekao je da će izjaviti žalbu.

„Viši sud nije ispoštovao odluku Apelacionog suda osim što je na dve dodatne stranice probao da na brzinu opravda ovu tužilačku predizbornu komediju“, zaključio je Jovanović.

Foto: Screenshot/TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA