„Još nema odgovora ko je dozvolio Abazoviću da kontaminira dokaze i ometa istragu“

Prošlo je više od sedam dana od kada je Dritan Abazović, organizovao obilazak i kontaminaciju mjesta na kome je izvršeno krivično djelo, a javnost nije saznala ko je dozvolio licima koja nemaju veze sa istragom da je ozbiljno narušavaju, saopšteno je iz Medija centra Demokratske partije socijalista.

„Apelujemo na nadležne, a prije svega v.d. VDT Tatjanu Begović da građane obavijesti koji tužilac je dozvolio Abazoviću i dvojici njegovih kolega da organizuju PR događaj na mjestu sa koga su stručna i ovlašćena lica u skafanderima u to vrijeme prikupljala dokaze“, naveli su u saopštenju.

Ističu da neće dozvoliti da se ovo pitanje ignoriše kao „nevažno“, jer, kako kažu, veoma je važno „kako tehnički premijer i njegovi ministri svjesno i tendenciozno krše zakone, i za to ne snose nikakve posljedice“.

„Ako živimo u anarhiji, a ovaj događaj je samo jedan u nizu namjernih kršenja zakona kojima cijela javnost svjedoči, onda to treba i reći i predočiti posljedice nepostupanja nadležnih organa, koje samo pospješuje nepoštovanje pravnih akata ove države“, zaključuju u DPS.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA