Još dvije osobe uhapšene zbog ubistva Hodžića i Spahića

Dvije osobe uhapšene su zbog povezanosti sa otmicom i ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića, saopšteno je Vijestima.

Uhapšeni su B.G. i D. G.

Barani su ubijeni u jednoj kući u Spužu 14. oktobra 2020. godine.

Za tu likvidaciju najprije su osumnjičeni Beograđani Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković.

Policija je potom – sredinom avgusta 2022. godine, dopunila krivičnu prijavu i konstatovala da su u tom zločinu organizovali i učestvovali vođe i visokopozicionirani članovi kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Milan Vujotić, Radoje Žuti Živković, Dragan Knežević i Stefan Kraljević.

Sumnjiče ih za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Nakon što je ranije obznanjeno da Belivuka i njegovu ekipu sumnjiče za ta ubistva, iz SDT-a su saopštili da su Velja Nevolja, Miljković i Janković likvidirali Hodžića i Spahića, a da im je u tome pomogao Živković tako što je, u cilju realizacije kriminalnog plana, prethodno obezbijedio kuću u koju su namamljeni pa likvidirani.

“A nakon toga stupio u telefonsku komunikaciju sa H. D. koji je određen da bude ubijen od strane kriminalne organizacije, te je koristeći prethodno stečeno povjerenje, tražio oštećenima da dođu u naselje Spuž u opštini Danilovgrad u kuću koju je koristio, a kako bi se vidjeli. Za to vrijeme su osumnjičeni B. V., M. M. i J. N. nelegalnim putem, mimo graničnih prelaza, ušli u Crnu Goru i došli do kuće Ž. R., a sve u cilju realizacije kriminalnog plana ubistva oštećenih S. A. i H. D., pa je 14. 10. 2020. godine oko 15.00 časova, po dolasku oštećenih u kuću Ž. R., osumnjičeni B. V. odmah lišio života H. D. na način što je pucao iz vatrenog oružja i pogodio ga u predjelu glave nanoseći mu povrede usljed kojih je nastupila smrt”, kazali su tada iz SDT-a.

Objasnili su da su Miljković i Janković istovremeno fizički nasrnuli na oštećenog Spahića, kojeg su potom svezali kao i oštećenog Mila Radulovića, zvanog Kapetan koji je takođe bio tu.

“Istog dana S. A. je lišen života. Oštećenog R. M. drugi, zasada NN pripadnici kriminalne organizacije, odveli su na drugu lokaciju”.

Izvor: Vijesti
Foto: Shutterstock

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents