Još bez presude za ubistvo Dedovića i Stamatovića

Dvojica istaknutih članova škaljarskog klana, Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni su u Atini prije tačno četiri godine, a iako ubistvo do danas nije u potpunosti riješeno, pojedini svjedoci – saradnci srpskog pravosuđa ukazivali su da imaju informacije ko je ispalio smrtonosne hice.

Ovaj zločin, dogodio se 19. januara 2020. godine kada su u restoranu u Atini Dedović i Stamatović večerali sa suprugama i djecom. Kako je tada saopštila policija, u restoran su ušla četvorica muškaraca, prišli su stolu, nakon čega su ispalili rafal u dvojicu „škaljaraca“.

Početni šok grčke policije, ubrzo je prerastao u međunarodnu istragu, ali detalji još nijesu sasvim poznati.

S obzirom na to da je ovo bio vrlo brutalan zločin, smatra se jednim od najstrašnijih u dugogodišnjem sukobu dva zavađena crnogorska klana.

O ovom zločinu je svojevremeno pisao beogradski Blic ističući da su grčki istražitelji tada ispričali da su ubice po opisu očevidaca izgledali kao vojnici.

U lokal su ušetali sa crnim pantalonama, sa šalovima preko lica i okružili sto. Nakon pucnjave okrenuli su se i izašli iz lokala. S obzirom da su bez greške počinili brutalnu likvidaciju, istažitelji su smatrali da su iskusni i precizni.

O ubistvu je govorio u Srbiji svjedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka, Srđan Lalić koji je tvrdio da zna ko je ispalio smrtonosne hice.

Kao jedan od aktera pominjan je i Ljubomir Lainović iz Novog Sada, ali on je pobjegao i nedostupan je istražiteljima.

Nova pitanja su se pojavila nakon što je svjedok-okrivljeni u postupku protiv klana Veljka Belivuka ispričao da je ubistvu u Atini naručio Radoje Zvicer, inače vođa „kavčana“, da su likvidatori bili Ljubomir Lainović i izvjesni Brašnjević, pisao je Blic.

Svjedok Lalić je ispričao da je Lainović ubijen na Kosovu nakon što je likvidirao „škaljarce“, te i da mu je slike ubijenog Lainovića pokazivao Marko Miljković, Belivukov saradnik.

On je ispričao da je Zvicer za ovo ubistvo odvojio milion eura koje je trebalo da Belivuk i Miljković podijele za izvršiocima odnosno sa Lainovićem i Brašnjevićem što je iznosilo 250.000 eura po osobi.

Belivuku se to nije svidjelo pa je, prema riječima Lalića bio ljut na Zvicera, navodili su beogradski mediji.

Foto: Screenshot/Youtube EPT

NIKŠIĆ PROGNOZA