Janjušević: Za četiri mjeseca na putevima 19 stradalih, smanjenje u odnosu na prethodnu godinu

Ove godine na putevima u Crnoj Gori za prethodna četiri mjeseca imali smo ukupno 19 smrtno stradalih lica, kazao je Ilija Janjušević iz Uprave policije.

„Prošle godine smo imali 27 lica u istom periodu, dakle imamo smanjenje, sa tog aspekta možemo biti zadovoljni. Međutim ne možemo biti u potpunosti zadovoljni jer je 19 zaista veliki broj ljudi koji su stradali na našim putevima“, rekao je Janjušević u Bojama jutra na TV „Vijesti“.

On je naglasio da je za četiri mjeseca ove godine evidentirano 1.850 saobraćajnih nezgoda, „i to je negdje isti broj kao i prošle godine, tako da kada je u pitanju broj saobraćajnih nezgoda na istom smo nivou.“

Na pitanje da li crnogorska policija spremna dočekuje ljetnju turističku sezonu Janjušević je naveo da je policija “ na blagovremen način izvršila sve pripreme kako bi smo dočekali spremni ovu turističku sezonu.“

„Očekujemo naravno kao i svake godine povećan broj turista što samim tim znači da ćemo imati mnogo više učesnika u saobraćaju, a to znači da ćemo morati dodatno uložiti napor kako bi omogućili svim učesnicima u saobraćaju da bezbjedno stignu do željenih destinacija“, rekao je Janjušević.

On je apelovao na sve učesnike saobraćaja da ukoliko se desi saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom popune Evropski izvještaj.

„Imamo situacije da se sačinjava Evropski izvještaj, ali imamo veći broj slučajeva gdje su vozači mogli sačinjeti te izvještaje, ali ipak nisu željeli to uraditi. Sačinjavanjem Evropskog izvještaja apsolutno ostvarujete sva prava kao i kada se vrši uviđaj. Ako se radi o nezgodi bez povrijeđenih lica, da je jasno na koji je način je došlo do nezgode i da jedan od učesnika prihvata odgovornost, dakle ukoliko su ti uslovi ispunjeni potpuno je bespotrebno čekati službenike policije“, dodaje Janjušević.

foto: Vijesti screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA