Ivanović: „Varvare“ pitali koga su došli da ubiju

Sedam članova navijačke grupe „varvari“ uhapšeno je preksinoć u Turskoj. Navijači Budućnosti su se vraćali u Crnu Goru nakon košarkaške utakmice svog kluba i Turk Telekom, a kako je za „Dan“ potvrdio vođa navijača Aleksandar Čaka Ivanović, turska policija je na izlazu iz Ankare propustila jedan kombi s navijačima Budućnosti, a zaustavila drugi, u kojima je bilo sedam navijača, koji su privedeni.

Prema njegovim riječima, slobode su lišeni Draško Mirković (33), Minja Mihailović (41), Marko Vujošević (26), Dragan Vujošević (23), Aleksandar Grbović (30), Filip Vukčević (33) i Igor Vukadinović (21).

Ivanović tvrdi da su navijači privedeni pod lažnom optužbom da su dio kriminalne grupe, a nakon hapšenja su odvedeni u imigracioni centar.

– Policija ih je presrela na samom izlasku iz Ankare. Uperili su im cijevi oružja u usta i vezali ih, tvrdeći da su kriminalci iz Crne Gore. Pitali su ih gdje je oružje i koga su došli da ubiju. Navijači su bili u šoku. Uporno su govorili da su prisustvovali utakmici. Pokazivali su navijačke rekvizite i fotografije, ali ništa nije pomagalo. Tražili smo pomoć Interpola, ambasada i konzula. Iz imigracionog centra u koji su ih odveli uspio je da se javi jedan od Vujoševića i da nam ispriča sve. Ovo je sramota kako tretiraju naše građane u svijetu – kazao je Ivanović.

Iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova juče je saopšteno da će navijači do ponedjeljka biti deportovani u Crnu Goru.

– Diplomatsko-konzularna predstavništva Crne Gore u Istanbulu i Ankari su sinoć, po dobijanju ove informacije, stupila u kontakt sa nadležnim organima Republike Turske. Lica koja su zadržana na granici sa Grčkom, nakon intervencije naših DKP-a, a po okončanju procedura granične provjere, puštena su da nastave put, dok je druga grupa zadržana u centru za deportacije zbog postojanja određenih sumnji turskih nadležnih organa u vezi sa pojedinim članovima navedene grupe – navodi se u saopštenju MVP-a.

Kako su dodali, očekuje se da će navijači do ponedjeljka biti deportovani u Crnu Goru.
Turska policija nije se zvanično oglašavala povodom hapšenja navijača Budućnosti, niti je u turskim medijima pisano o tome.

Foto: Printskrin VOP/Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA