Ivanović: „SDT poredi babe i žabe“

Bivši ministri poljoprivrede Petar Ivanović i Budimir Mugoša i procjenitelj Milan Adžić kao i njihovi branioci na ročištu za kontrolu optužnice zatražili su obustavu postupka jer u optužnici SDT-a nije ponuđen nijedan dokaz da su zloupotrebom položaja omogućili nenamjensko trošenje kredita od 23 miliona iz Abu Dabi fonda.

Isti stav imali su i branioci nekadašnjeg direktora Direktorata za plaćanje u Ministartsvu poljoprivrede Blagote Radulovića i nekadašnjeg direktora Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, koji se nisu pojavili na ročištu za kontrolu dokaza

Specijalni tužilac Vukas Radonjić ostao je pri navodima podnijete optužnice.

Petar Ivanović je istakao da pet godina čita sve i svašta o sebi: od toga da je na čelu organizovane kriminalne grupe, da je oštetio državu za milione.

– Nastojao sam da zadržim dostojanstvo sve ovo vrijeme, bez obzira na bljuvotine pojedinih medija, komentare na socijalnim mrežama i neprimjerene reakcije političkih oponenata. Da ne pominjem neprijatnosti prilikom konkurisanja za posao, apliciranja za projekte – kazao je Ivanović.

Prema njegovom mišljenju optužbe protiv njega se temelje na tome što „SDT poredi babe i žabe“.

Bivši ministar poljoprivrede Budimir Mugoša je kazao da mu se od 2016. godine život sveo na to da dokazuje da nije kriv. Mugoša smatra da SDT u svom postupanju ima dvostruke aršine jer nije procesuiralo odgovorne za isplatu 1.500.00 eura kredita jednoj firmi, a koji nije vraćen.

Odluka o optužnici biće poznata u narednih 15 dana.

foto: Vlada CG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA