Italijan uhapšen u Podgorici osuđen na devet i po godina zatvora

Državljanin Italije Masimo Rijela, koji je uhapšen u Podgorici po međunarodnoj potjernici zbog oružane pljačke i saučsnišva u zločinu, osuđen je na devet i po godina zatvora, prenosi „Republika“. Presudu mu je izrekao sud u gradu Komo. 

Iz Uprave policije (UP) Crne Gore saopštili su da je krajem jula prošle godine Masimo Riela uhapšen u Podgorici.

On je potraživan od nadležnih organa Italije zbog izvršenih krivičnih djela oružana pljačka, nedozvoljeno posjedovanje pištolja, oružja, municije i saučesništvo u zločinu.

Rijela je zbog ovih krivičnih djela uhapšen od karabinjerskog korpusa 2021. godine u Menađiu, Komo, ali je uspio da pobjegne iz zatvora u martu 2022. godine nakon čega mu se gubi svaki trag. Nakon što je Uprava policije dobila informaciju da bi se bjegunac mogao nalaziti na teritoriji Crne Gore, preduzeta je ciljana potraga u saradnji sa nadležnim policijskim službama Republike Italije. 

Rijela je lociran u Podgorici, a onda lišen slobode po međunarodnoj potjernici. 

Kako piše „Republika“, Rijela je u martu 2022. godine tražio da obiđe grob svoje majke u Brenciju (koja je umrla nekoliko mjeseci ranije) i tada je uspio da se oslobodi zatvorskih čuvara koji su ga pratili i pobjegne u šumu, a uz to je mogao da računa na saučesništvo lokalnih poznanika.

„Potom se sklonio u Crnu Goru, gdje se nadao da će dobiti lažna dokumenta, ali je otkriven i uhapšen. Njegov krivični dosije pun je raznh djela. Iza sebe ima dugu seriju presuda, od droge preko krivolova do ilegalnog posjedovanja oružja“, piše italijanski list.

Foto: Envatoelements

NIKŠIĆ PROGNOZA