Istraga napreduje, osumnjičeni stan zakupili na 36 mjeseci

Naredne sedmice treba očekivati konkretne informacije iz istrage o probijanju tunela od privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda, saznaje Portal RTCG. Prema saznanjima tog portala iz sektora bezbjednosti, istraga napreduje i naredne sedmice trebalo bi da bude poznato više detalja, koji će biti predočeni javnosti.

Ugovor o zakupu stana, osumnjičeni su sa vlasnikom potpisali na 36 mjeseci, pokazuju podaci iz istrage.

Tužilaštvo i policija aktivno tragaju za šest osoba, koje se sumnjiče da su učestvovale u iskopavanju tunela koji je otkriven u depou Višeg suda u Podgorici.

Forenzičari su izuzeli tragove iz stana, i ti tragovi će biti predmet vještačenja, a istražiteljima su dostavljeni snimci sa zgrada u Njegoševoj ulici.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost raspravljalo je u petak o tunelu, a još nije izvršen popis svih stvari koje se nalaze u depou. To bi moglo biti gotovo do utorka. 

Premijer Dritan Abazović danas je potvrdio da istraga napreduje ali nije želio da govori o tome odakle su osumnjičeni za kopanje tunela. Rekao je da su istražitelji na tragu počiniocima. Prema saznanjima Portala RTCG, jedino je izvjesno da osumnjičeni nijesu iz Albanije. 

I dalje nije sasvim jasan motiv provale u sudski magacin u kojem se čuvaju brojni dokazi iz krivičnih postupaka – droga, oružje, eksploziv, spisi…

Portalu RTCG saopšteno je da je nestalo više komada vatrenog oružja, ali njihovi izvori tvrde da nije tačno da je iz depoa nestala puška, iz koje je 2004. godine ubijen Duško Jovanović. I Abazović je kazao da nema informaciju da je nestala puška, a najavio je da će tražiti novo vještačenje tog oružja.

Iz Uprave policije potvrđeno je tom portalu da je u srijedu veče u blizini Podgorice pronađen kombi, za koji se vjeruje da su ga koristili osumnjičeni za obijanje depoa u Višem sudu.

Na nedavnoj sjednici Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno-bezbjednosnog sektora (BOK) konstatovano je i da obijanje depoa Višeg suda u Podgorici predstavlja „najznačajniji i najopasniji udar na institucije države i pravosudni sistem“.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA