Igoru Božoviću određen istražni pritvor

Igor Božović, navodni visokopozicionirani član kavačkog klana, saslušan je od strane istražnog sudije podgoričkog Višeg suda. Njemu je nakon toga određen istražni pritvor od 30 dana.

Božović je juče uhapšen na kapiji spuškog zatvora. Sinoć je saslušan kod specijalnog državnog tužioca. Njega SDT tererti za članstvo u kriminalnoj organizaciji.

Kako je portal Dan objavio, Božović je obuhvaćen istragom koja je ranije pokrenuta. On je pred tužiocem noćas negirao izvršenje djela za koje ga SDT tereti.

Povodm toga, postupak  u odnosu na njega je razdvojen a u odnosu na druga lica je ranije po istom predmetu podignuta optužnica.

– Nakon što mu je istekao pritvor za djelo za koje je izručen od strane Portugala Crnoj Gori , dat je nalog za njegovo hapšenje na osnovu ove istrage –  pojašnjava izvor iz SDT-a za portal Dan.

Izvor tog portala navodi da je Božović obuhvaćen istragom koja je pokrenuta u ranijem periodu a koja je usmjerena protiv više lica. Kao jedno od krivičnih djela u tom predmetu, SDT navodi i planiranje izvršenja dva ubistva. Međutim, to se Božoviću ne stavlja na teret.

Međutim, o konkretnim okolnostima na osnovu kojih je Božović uhapšen za sada nema zvaničnih podataka. SDT I SPO se nisu zvanično oglasili povodom toga.

U akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Božović je jutros uhapšen.

On je lišen slobode na kapiji zatvora u Spužu, kada mu je istekao pritvor, u kojem je bio tri godine, odnosno od 12. aprila 2021. godine kada je uhapšen sa sinom Vladimirom u Portugalu po potjernici Interpola Podgorica.

U podgoričkom Višem sudu vodi se već jedan postupak protiv Božovića, Slobodana Kašćelana i drugih.

Prema navodima optužnice, Slobodan Kašćelan i Igor Božović, krajem maja 2010. godine, organizovali su kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA