Procesuirano 14 osoba zbog masovne tuče u Nikšiću

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odeljenje bezbjednosti Nikšić su, u nastavku aktivnosti na identifikovanju lica koja su učestvovala u tuči navijačkih frakcija u junu, identifikovali još devet osoba, od kojih će jedna odgovarati za krivično djelo ubistvo u pokušaju, a njih osam za krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo, saopštili su iz Uprave policije.

„Višem državnom tužiocu u Podgorici je podnijeta krivična prijava protiv N.L. (29) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu A.C. (20). On je, kako se sumnja, tokom tuče više lica, upotrebom oštrog predmeta – noža, nanio ubodnu ranu oštećenom u predjelu stomaka, koji je tom prilikom zadobio povredu opasnu po život“, kazali su iz policije.

Kako navode, policija je podnijela krivičnu prijavu protiv P.B. (25), M.K. (19), N.M. (22), S.Đ. (25), S.L. (24), M.B. (30), N.V. (30) i D.P (24), državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo.

Podsjetili su da je nikšićka policija, prethodno u odnosu na ovaj događaj, lišila slobode šest osoba, i to V.B., S.N., N.L. i M.Š. zbog učestvovanja u tuči, dok su A.C.  i N.Ć. lišeni slobode zbog nasilničkog ponašanja.

Naime, kako dodaju, sva ova lica su se, 9. juna oko 22.00 časova, fizički sukobila kao pripadnici dvije navijačke grupe u ulici VI Crnogorske ispred jedne stambene zgrade, a kojom prilikom je A.C. zadobio teške tjelesne povrede.

„Nakon izvršenog krivičnog djela službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić pokrenuli su opsežnu istragu u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću i Višim državnim tužilaštvom u Podgorici. Tokom preduzetih mjera i radnji u operativnoj  obradi saslušano preko 30 lica, pregledani su brojni video zapisi sa nadzornih kamera užeg i šireg dijela grada kao i nadzorne kamere sa teritorije drugih opština i putnih pravaca. Izvršena je detaljna pretraga užeg i šireg lica mjesta događaja, kao i mapirani pravci bjekstva učesnika tuče kojom prilikom su na jednoj lokaciji udaljenoj oko 10 km od užeg gradskog jezgra grada pronađeni odbačeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela“, navode iz policije.

Dodali su da je na licu mjesta pronađeno sredstvo izvršenja, hladno oružje – nož kojim su nanešene povrede licu A.C.

Iz policije navode da grupa koja je djelovala, prema sprovedenim dokazima, organizovana je iz više gradova, koristila je veći broj vozila, od kojih su neka bila rentirana, kako bi prikrili izvršenje krivičnog djela i  otežali otkrivanje i dokazivanje istog.

„U drugoj fazi izviđaja na osnovu istrage policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić u saradnji sa Forenzičkim centrom u Danilovgradu, obezbijedili su materijalne i personalne dokaze i sproveli brojna vještačenja predmeta i tragova, izvršili analize telekomunikacija, kao i na osnovu komparativnih obavještajnih analiza identifikovali gore pomenuta lica za koja se sumnja da su učestvovanje u grupi koja je zajedničkim djelovanjem i radnjama nanijela tjelesne povrede većem broju lica na obje strane navijačkih frakcija.

Sveokupnim preduzetim aktivnostima službenika OB Nikšić u ovom događaju procesuirano je ukupno 14 lica – aktera događaja, a koji su obuhvaćeni krivičnim prijavama“, zaključili su iz policije.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA