U Herceg Novom pronađeno oružje i droga

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Jug” – Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su, postupajući po operativnoj informaciji, a po naredbi Osnovnog suda u Herceg Novom, izvršili pretres stana i drguih prostorija koje koristi N.K, saopšteno je iz Uprave policije.

„Tom prilikom pronađen je pištolj i 120 komada municije različite vrste i kalibra, kao i tri ofanzivne ručne bombe. Oružje je oduzeto i biće poslato na neophodna vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije nakon čega će se nadležni tužilac izjasniti o kvalifikaciji djela“, navode iz policije.

Osim toga, postupajući po planskim aktivnostima u cilju suzbijanja ulične prodaje narkotika, hercegnovska policija je na šetalištu u blizini jednog hotela u Igalu kontrolisala S.A. (32) iz Beograda.

„Kod njega je tom prilikom pronađen 13,5 grama zelene biljne materije za koju se sumnjda je opojna droga marihuana, kao i nož. Protiv ovog lica podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga“, zaključuju u saopštenju policije.

Foto: Uprava policije

NIKŠIĆ PROGNOZA