Hapšenja u Kotoru zbog tuče i nedozvoljenog držanja oružja

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode Ž.F. (32) iz Kotora zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda. Osim toga, lišen je slobode i A.D. (32) iz Kotora zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom nezakonit lov, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, kako dodaju, policija je postupala po prijava od 14. oktobra da je u Starom gradu došlo do narušavanja javnog reda i mira, te da je B.R.G. (21) državljanin Republike Austrije zadobio teške tjelesne povrede, u vidu frakture nosa. Preduzetim radnjama policija je došla do sumnje da je je Ž.F. nanio povrede oštećenom i izvršio krivično djelo teške tjelesne povrede.

Iz policije navode da je, osim toga, kotorska policija je lišila slobode A.D. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom nezakonit lov. Postupajući po prijavi građana da se jedno lice u mjestu Dragalj kreće sa oružjem, policija je izašla na lice mjesta i zatekla A.D. koji je nosio vatreno oružje – lovačku pušku u ilegalnom posjedu.

„Od njega je oduzeta puška, a policije je kriminalističkom obradom došla do sumnje da je A.D. krenuo u lov na krupnu divljač, te da je upotrebom vatrenog oružja ranio divlju svinju“, zaključuju u saopštenju.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA