(FOTO) Uprava policije: U soliteru kod hotela „Podgorica“ pronađeni nedozvoljeni predmeti

U podrumu solitera pored hotela „Podgorica“ u Podgorici policija je danas pronašla nekoliko paketa i torbi krcatih intervencijskom opremom koju koriste policijske i vojne formacije, saznaju „Vijesti“.

Paketi sa opremom pronađeni su nakon što je Uprava policije (UP) krenula u pregled te zgrade i hotela „Podgorica“, a nakon što je tokom dana telefonom dojavljeno da je navodno postavljena eksplozivna naprava.

Policija je u podrumskim prostorijama pronašla pakete u kojima se nalazi veliki broj pancira, zaštitnih vojnih maski, baklje i teleskopske palice…

Tokom pretresa policija je pronašla i vreću u kojoj su bile ručne – fleš i dimne bombe, startni – gasni pištolj ali i veliki broj crvenih majica sa državnim grbom.

Prema zakonu ovakvu opremu mogu da nabave i koriste samo Uprava policije i vojska tokom intervencija, a kupovina intervencijske opreme zabranjena je za pravna i fizička lica.

Nakon što je UP oduzela opremu otvorena je istraga tokom koje treba da se utvrdi ko je i zbog koje namjene nabavio intervnecijsku opremu i sakrio je u podrum zgrade.

Zgrada koju je gradila kompanija Bemax, i čija je reklama na vrhu zgrade, je izazvala negodovanje zbog uticaja na vizuelno okruženje hotela „Podgorica“ koji je remek-djelo Svetlane Kane Radević.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica Duško Milanović potvrdio je „Vijestima“ da je po nalogu tog tužilaštva oduzeta oprema, koju je policija našla u podrumu višespratnice na obali Morače.

„Oprema je oduzeta i sada se sve provjerava. U dogovoru sa postupajućim tužiocem obavijestićemo i Specijalno državno tužilaštvo“, kazao je Milanović.

Uprava policije: Pronađeni nedozvoljeni predmeti

Iz Uprave policije je zvanično saopšteno da su prilikom pregleda solitera pronađeni nedozvoljeni predmeti u podrumskim prostorijama.

„Pripadnici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su danas prilikom pregleda solitera u ulici Svetlane Kane Radović, a u kojem je prethodno prijavljeno da je postavljena eksplozivna naprava, pronašli različite predmete koji su izuzeti radi provjere i vještačenja“, ističe se usaopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da je policija u podrumskim prostorijama solitera pronašla i oduzela: startni pištolj sa 50 komada municije, bejzbol palicu, pancir, dvije ručne fleš granate, četiri ogledala za pregled donjeg dijela vozila, 21 zaštitnu gas masku, 57 pirotehničkih sredstava, tri komada pirotehničkih sredstava topovski udar, 350 majica, 430 zaštitnih pamučnih maski za lice, kao i druge stvari i predmete.

„U toku su dalje mjere i radnje policije u odnosu na pronađene predmete“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Uprava policije

NIKŠIĆ PROGNOZA