Evakuisane sve škole u Herceg Novom zbog dojava o bombama

U hercegnovskim osnovnim i srednjoj školi jutros opet nema redovne nastave, zbog prijetećih mejlova, iste sadržine, o postavljenim eksplozivnim napravama.

“Mejlovi su stigli na adrese svih škola, djelovali su bezazleno, ali pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su morali da postupe po protokolu, zarad bezbjednosti djece i osoblja. Obavili su pretrage svih prostorija i utvrdili da su dojave bile lažne”, potvrdio je Novskom portalu načelnik Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, Slobodan Đokić.

„Djeca se evakuišu, policija je na terenu, postupamo po protokolu, ne treba paničiti, dojave su lažne. Sve snage policije su usmjerene na rjevašnje ovog problema. Juče je u Herceg Novom bio i antitetroristički ATP desetočalni tim, sa tri specijalna vozila, specajalno obučenim psima i savremenom opremom. Obavljen je pregled cijele Srednje škole Ivan Goran Kovačić. Specijalci su ustanovili da je škola bezbjedna“, kaže Đokić.

U toku su aktivnosti za otkrivanje e-mail adrese sa koje stižu prijetnje bombama. Na tome svakodnevno radi tim za visokotehnološki kriminal- VTK iz Podgorice. Kako kaže Đokić, imaju najavu da će počinilac biti vrlo brzo pronađen, identifikovan, te procesuiran.Istovremeno, putem Interpola traju provjere i sa drugim državama iz kojih je moguće da stižu mejlovi uznemirujuće sadržine.

NIKŠIĆ PROGNOZA