„Državni udar“: Pročitani iskazi svjedoka saradnika Saše Sinđelića i Mirka Velimirovića

U nastavku suđenja u predmetu „Državni udar”, danas su u Višem sudu u Podgorici, pročitani nalazi vještaka i svjedoka saradnika Saše Sinđelića i svjedoka Mirka Paja Velimirovića. Odbrana je istakla prijedbe kao u prethodnom postupku, kada su saslušavani na suđenjima 2017. godine.

U postupku pred Višim sudom u Podgorici, Sinđelić je dao iskaz u kojem je označio ruskog državljanina Eduarda Šišmakova kao organizatora i finansijera navodnog državnog udara u Crnoj Gori, navodeći da “to mora da uspije jer su to tražili lideri DF-a, te da oni neće, ne smiju da promijene vlast bez oružja”.

“Šišmakov je rekao da ne smije da se dozvoli da Milo Đukanović uopšte ode iz Podgorice. Taj čovjek mora biti uhapšen i da mu se sudi. Ako ga neko bude uhapsio, biće nagrađen. Da su htjeli iz DF-a da se izvrši taj prevrat, oni bi ga izvršili sa novcem koji je dat u Moskvi”, rekao je između ostalog svjedok saradnik Sinđelić pred podgoričkim Višim sudom.

Nakon završetka procesa, Sinđelić je medijima davao kontroverzne izjave kojima je negirao ono što je rekao pred sudom, dok je u nekima čak i potvrđivao da se pripremao državni udar. Video klipovi sa njegovim izjavama su objavljeni u martu 2019. godine, na dan kada su stranke u postupku trebali da daju završnu riječ.

Suđenje se nastavlja sjutra čitanjem dokaza.

foto:Vijesti/ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA