Domar osumnjičen za seksualno zlostavljanje maloljetnika ostaje iza rešetaka

Vanraspravno vijeće bjelopoljskog Višeg suda odbacilo je kao neosnovanu žalbu advokata i donijelo rješenje kojim se potvrđuje jednomjesečni pritvor za N.M. iz jednog grada na sjeveru koji se sumnjiči za seksualno zlostavljanje maloljetnog lica. Prethodno je branilac okrivljenog uložio žalbu na pritvor koji je N.M. odredila Vanja Rakonjac, sudija za istragu bjelopoljskog Višeg suda.

N.M. je, kako je saopšteno, uhapšen 21. maja, dok je pokušavao da pobjegne iz Crne Gore. Pripadnici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“, u saradnji sa službenicima Sektora granične policije, spriječili su pokušaj bjekstva osumnjičenog.

Sumnja se da je N.M. u junu i septembru 2022. godine, kao i 19. maja 2023. godine, seksualno zlostavljao maloljetno lice. Seksualno zlostavljanje se, kako se sumnja, dešavalo u prostorijama škole u kojoj je osumnjičeni bio zaposlen kao domar, a koju pohađa oštećeni maloljetnik.

Iz Uprave policije su nakon hapšenja saopštili da im je 20. maja prijavljeno zlostavljanje maloljetnog učenika. Porodica dječaka je, kako je rečeno, primijetila da se on već mjesecima čudno ponaša, a da su, tokom višesatnog razgovora, uspjeli da dođu do suštine problema – ispričao im je šta je sve trpio u školi.

– Od njega su prikupljena obavještenja na okolnosti pomenute u prijavi, saopštili su iz Uprave policije.

Izvor, foto: DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA