Do Kvonu i Čand Junu produžen pritvor

Iz Osnovnog suda saošpšteno je da je produžen pritvor južnokorejskim državljanima Do Kvonu i Hon Čand Junu jer i dalje postoji opasnost od bjekstva.

„Podnijet optužni predlog protiv okrivljenih C.J.H. i K.D.H. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave i produžen pritvor okrivljenima jer i dalje postoji opasnost od bjekstva“, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Dodaju da je glavni pretres određen za dan 11. maj.

Protiv okrivljenih C.J.H. i K.D.H Osnovno državno tužilaštvo je podnijelo optužni predlog zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave.

„Krivično vijeće suda je ispitalo razloge za dalje trajanje pritvora i našlo da je neophodno isti produžiti prema oba okrivljena. Vijeće cijeni da i dalje postoji opasnost od bjekstva, imajući u vidu da su okrivljeni strani državljani, koji u Crnoj Gori borave samo privremeno i da ih za Crnu Goru ne veže nijedna okolnost. Osim toga, vijeće je cijenilo i činjenicu da je od okrivljenih oduzeto više putnih isprava i identifikacionih dokumenata različitih država, od kojih su neka na različita imena, što jasno ukazuje da isti imaju razvijene internacionalne kontakte, a za njima je raspisana i Interpolova potjernica, pa sve navedeno vijeću ukazuje da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogli napustiti Crnu Goru i tako ometati vođenje krivičnog postupka“, zaključeno je u saopštenju.

izvor:RTCG

foto:Guliver

NIKŠIĆ PROGNOZA