Detalji istrage: Kavčani se krili iza luksuza, drogu prevozili u kombijima sa pratnjom

Španska policija uhapsila je 16 osoba nakon što je pretresom dvije kuće pronađeno 13 plantaža marihuane u ruralnim oblastima provincija Madrid, Gvadalahara i Toledo, saopšteno je iz španske policije.

Kako je saopšteno, ova grupa je predstavljala visoki stepen opasnosti, a svoj modus operandi usavršili su toliko da ih je bilo jako teško otkriti, prenosi Blic.rs, piše Dan.

-Kriminalnu mrežu,  karakterisao je visok stepen opasnosti i njena osnovna djelatnost u našoj zemlji bila je međunarodna trgovina drogom i srodni zločini povezani sa pranjem novca – navode tamošnji mediji.

Glavni ljudi u kriminalnoj organizaciji živjeli su u luksuznim djelovima Madrida, u domovima vrijednim više od milion i po eura i koristili su vozila vrhunskog kvaliteta.

Kriminalna mreža imala je zatvorene plantažama u provincijama Madrid, Gvadalahara i Toledo, čiji se proizvod izvozio u zemlje sjeverne i istočne Evrope.

Članovi grupe usavršili su svoje djelovanje, formirajući različite kanale snabdijevanja opojnom supstancom, kao i njenog uzgoja.

Drogu su prevozili kombijima i automobilima, koji su  imali pratnju još jednog vozila koje je bilo određeno da izvidi da li nailazi policija.

Takođe, sa sobom su imali oružje kako bi se odbranili od mogućih napada ili da čak izvrše napad na druge kriminalne grupe, s obzirom na to da su u sukobu sa škaljarskim klanom.

Kako navode španski mediji, policiji je bilo jako teško da ih otkriju s obzirom na to da su stalno imali  druge adrese prebivališta kao i automobile.

-Istraživanja istražitelja omogućila su da se napravi kriminogena mapa zatvorenih plantaža u različitim ruralnim oblastima provincija Madrid, Gvadalahara i Toledo, što je konačno omogućilo da se demontira ukupno 13 plantaža marihuane, 8 u Toledu, 4 u Madridu i jednog u Gvadalahari i uhapsiti 16 članova kriminalne organizacije 4 u Madridu i 12 u Toledu-navodi su istrage.

Podsjetimo, španska policija uhapsila je 16 osoba nakon što je pretresom dvije kuće pronađeno 13 plantaža marihuane u ruralnim oblastima provincija Madrid, Gvadalahara i Toledo, saopšteno je iz španske policije.

Zaplijenjeno je i osam vatrenih oružja – jedna automatska puška, više od 3.000 biljaka marihuane, 150 kilograma vakumirane marihuane i 54.000 eura u gotovini.

Foto: Policia nacional

NIKŠIĆ PROGNOZA