Detalji istrage: Drecuna i Mašanovića napali projektilom, gađani iz blizine

Prema preliminarnim rezultatima istrage sinoć, u napadu na Nikolu Drecuna i Igora Mašanovića, upotrebljen je projektil koji koriste vojne formacije, potvrđeno je za portal Dan od izvora bliskog istrazi.

Kako nam je izvor naveo, utvrđuje se da li je napad izvršen sa udaljenosti koja je manja od 100 metara, a možda čak manja i od 50 metara od vozila u kojem su bili Drecun i Mašanović.

To bi značilo da je lice koje je izvršilo ispaljivanje projektila bilo u blizini lica mjesta u trenutku napada.

– Vozilo nije pogođeno, projektil je prema preliminarnim informacijama prošao nekoliko metara pored vozila. Moguće da su neki djelovi projektila okrznuli vozilo – pojašnjava naš izvor.

U toku su i vještačenja koja će otkriti ukoliko je negdje ostao biološki trag napadača ili lica koji su povezani sa ovim napadom.

Sinoć su ekipe forenzičara pretraživale i objekte u blizini lica mjesta, obližnje ulice i livade.

Kako saznajemo, izuzeti su brojni dokazi i oni su upućeni na vještačenje u Forenzički centar.

Nakon prijave događaja u prvom trenu se sumnjalo da je eksploziv bio postavlje ispod vozila. Međutim, izlaskom na lice mejsta utvrđeno je da je riječ o drugačijem napadu.

Podsjećamo, na Cetinju je sinoć u Bajicama aktivirana eksplozivna naprava kojom je izvršen napad na vozilo u kojem su se nalazili Nikola Drecun i Igor Mašanvoić.

Oni u ovom incidentu nisu povrijeđeni, a vozilo koje su koristili bilo je blindirano.

Drecun i Mašanović su nedavno napustili Istražni zatvor.

foto:Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA