Dapčeviću određeno zadržavanje do 72 sata, sumnjiče ga za veze sa „kavačkim“ klanom

Advokat iz Budve, Dimitrije Dapčević, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je povezan sa pranjem 2,6 miliona eura, sproveden je jutros u Specijalno državno tužilaštvo na saslušanje. Određeno mu je zadržavanje do 72 sata, saznaje TVCG.

Tužilaštvo će nakon toga odlučiti da li će Dapčeviću odrediti zadržavanje do 72 sata, a potom i da li će tražiti od sudije za istragu da ga pošalje u pritvor do 30 dana, piše Libertas.

Dapčeviću se, saopšteno je juče iz Specijalnog državnog tužilaštva, po čijem nalogu je uhapšen, na teret stavlja da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u ukupnom iznosu od 2,6 miliona eura.

„Advokat D.D. iz Budve uhapšen je na osnovu višemjesečnog koordinisanog djelovanja tužilaštva, policije i Agencije Evropske Unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – Europol“, rekao je juče državni tužilac Vukas Radonjić, portparol Specijalnog državnog tužilaštva.

Dapčević je javnosti poznat kao advokat bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića. Zastupao je i Dragana Kneževića i Srđana Juriševića, osumnjičene članove „kavačkog klana“.

Foto: Luka Zeković

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA