Dapčević saslušan u SPO, osumnjičen da je oprao 2,6 miliona eura

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) uhapsili su advokata iz Budve D.D. koji se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u iznosu od ukupno 2.600.000 eura, saopštio je tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić. RTCG nezvanično saznaje da je uhapšen advokat Dimitrije Dapčević.

On je dao iskaz u prostorijama SPO u Podgorici i nakon 30 minuta napustio zgradu u pratnji policije. 

Advokata SDT sumnjiči za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u iznosu od ukupno 2.600.000 eura.

„Na osnovu višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – Europol, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja lišili su slobode D.D., advokata iz Budve, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u iznosu od ukupno 2.600.000 eura“, navodi Radonjić u saopštenju.

 (Foto: RTCG)

Osumnjičeni će, kako je saopšteno, biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku.

 (Foto: RTCG)

Dapčević je javnosti poznat kao advokat bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića. Zastupao je i Dragana Kneževića i Srđana Juriševića, osumnjičene članove „kavačkog klana“. 

foto:RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA