Crnogorski inspektori u Beogradu o slučaju „Tunel“

Crnogorski inspektori koji rade na predmetu „Tunel“ stižu u Beograd kako bi sa kolegama iz Srbije razmijenili operativne podatke u odnosu na pomenuti slučaj, nezvanično saznaje TVCG.

„Očekuje se razmjena operativnih podataka ali detaljnije informacije o aktivnostima istražitelja za sada nijesu dostupne zbog interesa istrage”, saopšteno je TVCG dobro upućen izvor.

Portal RTCG juče je pisao o formiranju zajedničkih istražnih timova koji će omogućiti lakšu razmjenu podataka kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić prekjuče je razgovarao u Beogradu sa predstavnicima MUP-a Srbije.

Tom prilikom sagovornici su istakli da je saradnja policija dvije zemlje dobra i profesionalna ali da uvijek postoji prostor za njenim daljim unapređenjem.

Tunel ispod Višeg suda otkriven je 11. septembra prilikom rađenja popisa u depou Višeg suda.  Tunel je prokopan od privatnog stana u zgradi koja se nalazi u Njegoševoj ulici, i dugačak je oko 30 metara. 

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić juče je u emsiji „Naglas“ na TVCG saopštio da su osobe koje su učestvovale u kopanju tunela identifikovane, i da su neke od njih Crnu Goru napustile u noći kada se  otkrilo postojanje tunela.

Kazao je i da će hapšenja osumnjičenih zavisiti u dobroj mjeri od međunarodne saradnje, budući da nijesu crnogorski državljani.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA