CGO: Policija i tužilaštvo da efikasno riješe slučaj prebijanja Pavićevića

Centar za građansko obrazovanje (CGO) oštro osuđuje brutalni napad na građanina i aktivistu civilnog sektora Boška Pavićevića koji se desio u Nikšiću. 

„Pozivamo Upravu policije i nadležno tužilaštvo da preduzmu hitno sve mjere za efikasno rješavanje ovog slučaja i adekvatno kažnjavanje odgovornih. Nasilje i zastrašivanje ne smiju biti sredstva suzbijanja slobode izražavanja i aktivnog učešća građana.Ovaj incident je još jedna opomena suženog prostora za djelovanje kritički orijentisanog civilnog sektora i angažmana pojedinaca. Civilno društvo, zajedno s kritički orijentisanim građanima, suočava se s rastućom netrpeljivošću, govorom mržnje, napadima i prljavim kampanjama koji za cilj imaju upravo da ućutkaju one koji ukazuju na probleme“, ističu iz CGO.

Kako navode, nažalost, to nas vodi atmosferi u kojoj nasilje postaje način sukobljavanja s neistomišljenicima, „a čemu doprinose i donosioci odluka koji žele da suzbiju kritiku i ograniče slobodu izražavanja. Nema demokratskog društva ako u njemu nisu zaštićeni aktivisti i civilno društvo“.

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents