Cetinje: Deaktivirana improvizovana eksplozivna naprava postavljena ispod mjesta suvozača

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje i službenici Grupe za protivdiverzionu zaštitu su danas oko 13 sati i 25 minuta uspješno deaktivirali improvizivanu eksplozivnu napravu koja je bila postavljena ispod jednog putničkog motornog vozila, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode, jutros oko 10 sati i 15 minuta cetinjska policija je obaviještena da je na automobilu u vlasništvu G.S, ispod mjesta suvozača, primijećen sumnjiv predmet.

„Lice mjesta je obezbijeđeno od strane pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, nakon čega su službenici Grupe za protivdivezionu zaštitu upotrebom specijalizovanog robota utvrdili da se radi o improvizovanoj eksplozivnoj napravi, a potom pristupili njenom dektiviranju“, navode u saopštenju.

Saopštili su i da je improvizovana eksplozivna naprava deaktivirana uspješno i izuzeta sa lica mjesta, te da će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.

„O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Cetinju i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Preduzimaju se dalje mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja“, zaključuju u saopštenju.

Foto: UP

NIKŠIĆ PROGNOZA