CeMI: Uhapšen državljanin Srbije koji nam je prijetio tokom predsjedničkih izbora

Osoba, koja je Centru za monitoring i istraživanje (CeMI) uputila prijeteće mejlove ozbiljne sadržine, tokom perioda predsjedničkih izbora, je uhapšena, saopšteno je iz te organizacije.

„CeMI pozdravlja hapšenje državljanina Srbije S.T (rođen 1992) i podnošenje krivične prijave od strane Tužilaštva Crne Gore zbog ugrožavanja naše sigurnosti“, kaže se u saopštenju CeMI-ja, prenosi PR Centar.

Iz ove organizacije su kazali da je CeMI tokom oba kruga predsjedničkih izbora primio sedam imejlova prijeteće sadržine, o kojima nije obaviještavao javnost kako bi zaštitili intergitet misije i samog izbornog procesa.

„Ohrabruje nas rezultat MUP-a i Uprave policije u ovom slučaju i želimo da im se zahvalimo na uloženom naporu i ostarenom rezultatu. Vjerujemo da je ovo dobra poruka i da će onemogućiti slične aktivnosti u narednom periodu, odnosno da se na ovaj način šalje jasna poruka da ova krivična djela neće ostati nekažnjena“, navodi se u saopštenju.

Iz CeMI-ja su kazali da je za njih i ostale organizacije civilnog društva koje se zalažu za unaprijeđenje i demokratizaciju crnogorskog društva, važna podrška i garancija sigurnosti okruženja u kojem rade i djeluju.

Foto: PR Centar

NIKŠIĆ PROGNOZA