Carinici oduzeli robu vrijednu 3.400 eura

Na graničnim prelazima Kula i Dračenovac oduzeta je roba u vrijednosti oko 3.400 eura, saopštila je Uprava carina (UC).

Službenici Uprave carina u saradnji sa službenicima granične policije na graničnom prelazu (GP) Kula, 6. maja sproveli su pojačane kontrolne aktivnosti.

“Tokom pregleda putničkog vozila crnogorskih registarskih oznaka, u ručnoj torbi vozača pronađena je neprijavljena roba – srebrni nakit ukupne težine 653,32 grama, čija se vrijednost procjenjuje na 979,98 eura”, naveli su iz UC u saopštenju.

Iz Uprave carina kazali su da prekršiocu je izdat prekršajni nalog, uz naplatu kazne u iznosu od 200,00 eura, dok je roba trajno oduzeta.

Službenici Uprave carina juče su, u saradnji sa službenicima granične policije na GP Dračenovac, takođe sprovodili kontrolne aktivnosti.

“Pregledom putničkog vozila njemačkih registarskih oznaka, u kesama u kojima se nalazila polovna lična garderoba, pronađena je neprijavljena roba – nakit od bižuterije u količini od 1582 komada, čija se vrijednost procjenjuje na 2.373,00 eura”, dodaju iz UC.

Prekršiocu je, kažu, izdat prekršajni nalog, uz naplatu kazne u iznosu od 500,00 eura, dok je roba takođe trajno oduzeta.

“Uprava carina nastavlja da sprovodi aktivnosti s ciljem suzbijanja nelegalnih aktivnosti na graničnim prelazima i apeluje na sve građane da poštuju carinske propise”, zaključuje se u saopštenju..

Foto: Uprava carina

NIKŠIĆ PROGNOZA