Budva: Zbog nasilničkog ponašanja krivično će odgovarati dva maloljetnika

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva podnijeli su krivične prijave protiv dva maloljetnika zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu jednog lica.

„Naime, budvanska policija je 23. maja obaviještena o tome da je u naselju Golubina u Budvi, došlo do sukoba više lica. Pripadnici budvanske policije izašli su na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te su došli do saznanja da su dva maloljetnika stara 14 i 15 godina fizički napali lice B.R.(22), nanoseći mu lake tjelesne povrede.  U tom trenutku u društvu istih se nalazilo još nekoliko maloljetnih lica koja nijesu učestvovala u ovom incidentu“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Nakon prikupljanja neophodnih obavještenja, sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, po čijem su nalogu ova maloljetna lica uhapšena i protiv njih su podnijete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje.

„Takođe, policija je podnijela prekršajne prijave protiv nekoliko roditelja maloljetnih lica zbog sumnje da su počinili prekršaj koji se odnosi na zanemarivanje djeteta odnosno da nijesu spriječili dijete u štetnom druženju“, dodaju iz policije.

foto: RTV Budva

NIKŠIĆ PROGNOZA