Budva: Uhapšen Bjelopoljac zbog sumnje da je silovao stranu državljanku

M.J. (21) iz Bijelog Polja uhapšen je danas u Budvi zbog sumnje da je silovao stranu državljanku, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju policije, strana državljanka je 17. aprila se javila Hitnoj medicinskoj pomoći na ukazivanje ljekarske pomoći.

Zaposlenima u toj zdarvstvenoj ustanovi je saopštila da je silovana prethodnog jutra od strane njoj nepoznate muške osobe.

Policijski službenici upućeni su u prostorije HMP gdje su utvrdili identitet lica nakon čega su sa njom obavili razgovor.

Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se oštećena odvede u Opštu bolnicu u Kotoru radi vršenja specijalističkih pregleda, te da se preduzmu dalje aktivnosti na rasvjetljavanju događaja.

Pripadnici budvanske policije preduzeli su sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja okolnosti i činjenica i u krajnjem, rasvjetljavanja ovoga događaja, koje su rezultirale identifikovanjem izvršioca djela koje je tužilac kvalifikovao kao krivično djelo silovanje.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost, u zakonskom roku.

Foto: Ilustracija/elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA