Budva: Spašena žena od utapanja na Slovenskoj plaži, stradao stariji čovjek iz Berana

U jučerašnjem dramatičnom događaju u Budvi, spašavajući mladu ženu iz Rožaja od davljenja na Slovenskoj plaži, ispod “La Boke”, spasioci su brzom intervencijom uspjeli da spriječe tragičan ishod, javlja RTV Budva.

Spasilac Jovan Vuković uspio je da hitnom reakcijom i uz pomoć kolega spasi četrdesetjednogodišnju turistkinju.

Istovremeno, nedaleko od tog mjesta došlo je do nesreće, kada se u moru ispod Hotela “Park” utopio devedesetogodišnji muškarac iz Berana.

Mitar Radulović, rukovodilac jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Budvi, potvrdio je za RTV Budva ove informacije. On je kazao da je spašena žena prošla bez posledica, dok su kod čovjeka na lice mjesta, nažalost konstatovali smrt.

Ivan Terzić, koordinator spasilaštva na vodi, istakao je nedavno gostujući u Jutrom iz Budve, da je u slučajevima davljenja važno ne paničiti i pozvati pomoć.

“Ono što je jako često i što sam spoznao tokom karijere jeste da poziv za pomoć često kasni, jer ljudi misle da se mogu spasiti iz određene situacije, pa obično zovu pomoć kada situacija izmakne kontorli, a nerijetko i neko ko je u blizini zove pomoć. Ipak najveći je problem što poziv često izostane ili kasni, stoga ovim putem apelujem na sve koji su u opasnosti da ne oklijevaju, ne paniče i odmah zovu pomoć”, poručio je Terzić.

Foto: Opština Budva

NIKŠIĆ PROGNOZA