Presuda kojom se poništava smjena Brđanina nije dostavljena Vladi i MUP-u

Presuda kojom je Upravni sud poništio odluku Vlade o smjeni Zorana Brđanina sa mjesta direktora Uprave policije nije dostavljena Vladi i Ministarstvu unutrašnjih poslova, zbog čega još ne može biti govora o njegovom eventualnom vraćanju na direktorsko mjesto policije. To je saopšteno Portalu RTCG nakon što je dio medija objavio da je na večerašnjem sastanku Evrope sad i Demokratske Crne Gore dogovoreno da Brđanin opet bude direktor Uprave policije.

Navodno, prema tim medijskim izvještajima, dogovoreno je da se mora poštovati sudska presuda, odnosno da Brđanin bude vraćen na mjesto prvog čovjeka crnogorske policije. Međutim, prema našim saznanjima, takva presuda još nije dostavljena vladi i MUP-u, pa samim tim ne može ni biti riječi o eventualnom ponovnom vraćanju Brđanina na direktorsku poziciju.

Ranije danas, Upravni sud objavio je presudu kojom poništava vladinu odluku o smjeni Brđanina

Podsjetimo, Upravni sud Crne Gore donio je presudu kojom su poništili odluku Vlade kojom je Zoran Brđanin smijenjen sa mjesta direktora Uprave policije. Ovo je drugi put da sud kao nezakonitu ukida odluku Vlade, samo što su ovaj put to uradili meritorno, odnosno donoseći konačnu odluku.

Vlada više ne može odlučivati po ovom pitanju, već da su dužni da postupe po odluci Upravnog suda.

Brđanin je smijenjen krajem marta pošto je po nalogu SDT-a uhapšen njegov pomoćnik Dejan Knežević koji se optužuje za saradnju sa „kavačkim klanom“.

Brđanin je odmah podnio tužbu protiv Vlade i Upravni sud je u prvom postupku poništio tu odluku. Međutim, Vlada je ponovo donijela odluku o smjeni, nakon čega je uslijedila nova tužba.

Na sastanku su u ime PES-a prisutni predsjednik vlade Milojko Spajić i ministar pravde Andrej Milović. Demokrate predstavljaju potredsjednik vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i spoljne poslove Aleksa Bečić, šef poslaničkog kluba Boris Bogdanović, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović i ministar odbrane Dragan Krapović.

Foto: Vijesti/Boris Pejović

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents