Bošku Zekiću ročište 24. maja

Suđenje Bošku Zekiću iz Rožaja za pokušaj ubistva odloženo je danas u Višem sudu u Bijelom Polju.

Ročište je odloženo zbog odsustva državne tužiteljke Ljubinke Madžgalj.

Zekiću, koji se nalazi u bjekstvu, optužnicom je stavljeno na teret da je 12. januara oko 23 sata, na aerodromskoj pisti u naselju Dolac u Beranama pokušao da ubije V. Z.

„Prvo se parkirao vozilom, u kojem se nalazila S. J., pored vozila oštećenog, u čijem vozilu se nalazila D. D. Zatim je vozilo stavio u pogon i dva puta obišao oko vozila oštećenog, koji je izašao. Potom je došlo do međusobnog guranja i tuče. Zekić je uhvatio V. Z. za kapu od dukserice, vukao ga i udarao pesnicama po glavi, nanoseći mu lake tjelesne povrede u vidu oguljotina u predjelu vrata i razderine u predjelu gornje usne“, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je oštećeni od udaraca pao na zemlju, i tada su iz vozila izašle D.D. i S. J. i odvojile okrivljenog od oštećenog.

„U trenutku kada je D. D. krenula sa okrivljenim prema vozilu, on je potrčao prema oštećenom, sustigao ga i s leđa mu nožem sječiva dužine 10 centimetara zadao više udaraca, pri čemu mu je nanio tešku tjelesnu povredu opasnu po život, u vidu ubodno-rezne rane u predjelu zadnje strane grudnog koša sa kanalom koji se nastavlja u grudnu duplju, praćena izlivanjem krvi u gornjoj duplji“, piše u optužnici.

Sudija Ivan Adamović je kazao da je vraćen neuručeni poziv Zekiću, sa naznakom OB Berane da se nalazi u bjekstvu.

Ročište je zakazano za 24. maj.

Izvor: Vijesti

Foto: Shutterstock

NIKŠIĆ PROGNOZA