Bjelopoljac M.M. ostaje u pritvoru zbog napada na policajce

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je pritvor M.M. iz Bijelog Polja zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Rješenjem Osnovnog suda u Bijelom Polju određen je jednomjesečni pritvor M.M. i M.S.

Protiv rješenja o pritvoru M.M. žalbu je izjavio branilac okrivljenog, s predlogom da vijeće Višeg suda u Bijelom Polju uvaži žalbu, preinači pobijano rješenje i okrivljenog pusti da se brani sa slobode, uz eventualno određivanje neke od mjera. Više državno tužilaštvo predložilo je da se žalba branioca odbije kao neosnovana.

– M.S. je 29.5.2023. godine, u mjestu Lađevci, opština Bijelo Polje, neovlašćeno držao i nosio na javnom mjestu vatreno oružje – pištolj marke CZ M 57 nepoznatog fabričkog broja, koji nije predao službenicima Uprave policije A. M. i B. O., iako su mu oni to naredili. U momentu kada su mu prišli s namjerom da preduzmu službenu radnju – spoljašnji pregled tijela okrivljenog u cilju pronalaženja oružja, prišao im je okrivljeni M.M. i iz odjeće okrivljenog M.S. uzeo vatreno oružje – pištolj, a zatim prijetio da će napasti službena lica – piše u rješenju o određivanju pritvora.

Kako se dalje navodi, M.M. je usmjerio cijev pištolja u pravcu oštećenih i repetirao ga, a zatim oštećenima uputio riječi: „Ubiću vas, već sam jednom ubijao i opet ću“.

– Kada je policajac izvadio službeni pištolj i izdao naređenje okrivljenom M.M. da odloži oružje, on nije postupio po naređenju, već se sa okrivljenim M.S. udaljio sa lica mjesta, ne spuštajući pištolj koji je držao u pravcu oštećenog. Uputio mu je riječi: „Tebe sam zapamtio. Kunem ti se, naći ću te i ubiti“ – navodi se u rješenju.

Izvor: Dan

Foto: Ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA