Bivša tužiteljka Mira Samardžić saslušana u istrazi protiv Katnića

Bivša specijalna državna tužiteljka Mira Samardžić saslušana je juče u istrazi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) protiv nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, saznaju “Vijesti”.

Prema tim informacijama, Katnić je nju pomenuo tokom istrage o navodnim nezakonitostima u više predmeta tužilaštva kojim je rukovodio.

Izvor lista tvrdi da nisu u pitanju isključivo predmeti protiv navodnih članova kavačkog kriminalnog klana, već i postupanja po nekim međunarodnim zamolnicama…

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) u nedjelju su uhapsili Katnića i bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, nakon višemjesečne istrage koju su sproveli u saradnji sa Europolom.

SDT tereti Lazovića i Katnića da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, odnosno da su beogradskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću pomogli ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru…

Njima dvojici je određen pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke, kazala je „Vijestima“ savjetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda Marija Raković.

Foto: Savo Prelević

NIKŠIĆ PROGNOZA