Bijelo Polje: Krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje podnijeli su krivične prijave protiv N.M. (39) i N.Č. (22) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i kao i protiv V.Ć. (50) zbog šumske krađe, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je saopšteno, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja sumnjiče se N.M. (39) i N.Č. (22).

„N.M. je krivično djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na način što je u svojstvu službenog lica, nevršenjem svoje službene dužnosti shodno svojim ovlašćenjima, kao rukovodilac Područne jedinice Uprave za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac, pribavio korist nepoznatim licima tako što nakon isteka ugovora o djelu N.Č., koji je obavljao poslove čuvara šuma u gazdinskoj jedinici Lepenac – Palješka Gora, nije obezbijedio čuvanje šuma u toj gazdinskoj jedinici. Takođe, N.M. nije razdužio N.Č. na dan kada mu je istekao ugovor o djelu već mu je omogućio da i dalje radi“, saopšteno je iz UP.

N.Č. je, kako se sumnja, pomenuto krivično djelo izvršio na način što nije evidentirao niti prijavljivao bespravne sječe šuma u količini od 473 komada bukovih stabala i 26 stabala jele, ukupne bruto mase 432,46 m3.

„Na ovaj način su osumnjičeni pričinili štetu Upravi za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac u iznosu od 25,595 eura“, pojašnjeno je iz UP.

Osim toga, kako se navodi, krivična prijava podnijeta je i protiv V.Ć. (50).

„Njemu se na teret stavlja krivično djelo šumska krađa. Sumnja se da je početkom novembra u državnoj šumi bespravno posjekao 31 bukovo stablo, ukupne bruto mase 36,85 m3, na koji je način pričinio štetu Upravi za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac u iznosu od 2,239 eura“, zaključeno je u saopštenju.

Foto: Dnevno

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents