Begović: Nikočević negirao da je koristio SKY, određeno zadržavanje

Muju Nikočeviću, uhapšenom u akciji u kojoj je jutros lišen slobode i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović, određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu. On je, kako je saopštio njegov branilac, advokat Zdravko Begović, negirao izvršenje krivičnog djela za koje ga tereti SDT.

– Nikočević Mujo je danas dao odbranu. Negirao je izvršenje krivičnog djela koje mu je stavljrno na teret. SDT ga tereti da je dio kriminalne organizacije. Rekao je da nije imao komunikaciju putem SKY aplikacije. Njemu je određeno tužilačko zadržavanje – rekao je advokat Begović.

Nikočević je odbio da odgovara na pitanja tužioca Jovice Vukotića i kratko je iznio odbranu, dodao je Begović.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Dan, istraga se vodi povodom tužilačkog predmeta u vezi sa švercom cigareta.

I Veljoviću je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

Po nalogu SDT-a slobode je lišen i Nikola Mrkić, dok se još uvijek potražuje za Aleksandrom Mrkićem

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa EUROPOL-om, sproveli akciju prema licima koja se sumnjiče za vršenje krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčerenje.

– Slobode su lišena tri lica, V.V., M.N. i N.M., dok je jedno lice trenutno nedostupno nadležnim organima. Protiv ovih lica Specijalnom državnom tužilaštvu podnesena je krivična prijava. U toku su pretresi na 11 lokacija širom Crne Gore, a cijelokupna akcija je sprovedena uz podršku Protivterorističke jedinice Uprave policije, navodi se u saopštenju.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA