Baranin kojeg traže za ranjavanje pucao u Virpazaru

Barska policija došla je do sumnje da je muškarac koji je prije dvije noći najvjerovatnije pijan pucao u Virpazaru D.Š. iz tog mjesta, za kojim je već mjesecima raspisana potraga zbog pokušaja ubistva.

Prema nezvaničnim saznanjima „Dana“, ubrzo pošto je policiji prijavljena pucnjava u Virpazaru, utvrdilo se da je najvjerovatnije riječ o D.Š., koji je već pola godine zvanično optužen za ranjavanje koje se dogodilo još prije dvije i po godine. Iako je identifikovan u prvim satima nakon ranjavanja, on je uspio da pobjegne.

Do upotrebe oružja došlo je prekjuče u večernjim satima, a očevici su, prema nezvaničnim saznanjima, tvrdili da je muškarac koji je ispalio hice bio pijan. Povod za pucnjavu nije poznat. Osumnjičeni, kako saznajemo, nije pucao u pravcu nekih osoba, već nasumice. Srećom, tom prilikom niko nije ranjen. Iz policije je medijima odmah nezvanično saopšteno da se sumnja da je počinilac djela osoba koja se u njihovim evidencijama tretira kao bezbjednosno interesantno lice.

Protiv D.Š. je ranije potvrđena optužnica zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. Kako je navedeno potvrđenom optužnicom, 21. februara 2021. godine, oko 18,20 časova, u Baru, na platou ispred svog ugostiteljskog objekta, pokušao je sa umišljajem da liši života i ranio Z.M. On je u pravcu Z.M, koji je izlazio iz zaustavljenog vozila, iz pištolja koji je neovlašćeno nosio na javnom mjestu, ispalio više projektila. Ranjeni je zadobio teške tjelesne povrede, a jedan metak ga je pogodio u stomak.

– Oko 19 časova u Virpazaru je došlo do upotrebe vatrenog oružja na štetu Z.M. On je ranjen i prebačen u Klinički centar Crne Gore. Policija je brzo reagovala i obezbijedila lice mjesta. Potražuje se D.Š. iz Virpazara. Na licu mjesta je u toku uviđaj – saopšteno je tada iz Uprave policije nakon tog događaja.

Osim za pokušaj ubistva, D.Š. se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA