Baranin će krivično odgovarati zbog zelenaštva

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug” –  Odjeljenja bezbjednosti Bar su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv D.N. (26) iz Bara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo.

„Postupajući po prijavi oštećenog S.Š. (34) iz Berana koju je podnio beranskoj policiji protiv lica D.N., a u kojoj je naveo da mu ovo lice upućuje prijetnje zbog neisplaćenog duga, barska policija je po mjesnoj nadležnosti preduzela aktivnosti na ovom predmetu. Kriminalističkom obradom barska policija je došla do sumnje da je D.N., koristeći stanje nudže dogovorio nesrazmjernu imovinsku korist i dao mu na zajam novac u iznosu od 1.100 eura, pritom dogovarajući kamatu na mjesečnom nivou u iznosu od 800 eura, pri čemu je dogovorio da je za svako kašnjenje uplate dužnik u obavezi da plati i iznos od 50 eura“, saopštavaju iz Uprave policije.

Oštećeni je, kako naglašavaju, od početka 2019. godine do maja 2023. godine, osumnjičenom na ime kamate ispalio iznos od 36.000 eura, od čega mu je dio novca davao na ruke, a dio je uplaćivao preko Pošte Crne Gore.

foto:Ilustracija/elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA