Bar: Uhapšene dvije osobe, ukraden novac, telefoni, bicikli…

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar uhapsili su dvije osobe osumnjičene za šest krađa, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

„Naime, sumnja se da je D.P. (43) iz Podgorice izvršio tri krivična djela teška krađa na štetu tri fizička lica u Sutomoru 21. avgusta u predvečernjim časovima. On je od njih otuđio novac, mobilne telefone i pametni ručni sat“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, brzom intervencijom policijskih službenika barske policije osoba je identifikovana i ubrzo locirana, a nakon toga i uhapšena 22. avgusta u jutarnjim časovima. Većina otuđenih stvari je pronađena i vraćena vlasnicima.

Osim toga, istog dana uhapšen je i I.S. (65) iz Berana koji se sumnjiči za tri krađe, takođe na štetu tri osobe.

Sumnja se da je 3. avgusta oko 12 sati u Baru iskoristio nepažnju oštećenog i otuđio biciklo, koje je kasnije preprodao trećem licu i za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.

„U toku noći 20./21. avgust on je od još dva lica otuđio bicikla. Međutim, nakon otuđivanja drugog bicikla, dok se udaljavao sa lica mjesta, patrola policije ga je uočila i zaustavila, te dovela u službene prostorije“, navode iz UP.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se I.S. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa u produženom trajanju.

Foto: Pixabay

NIKŠIĆ PROGNOZA