„Apelacioni sud potvrdio da je u pitanju politička konstrukcija“

Apelacioni sud ukinuo je rješenje Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću, a kako je kazao njegov advokat Miroje Jovanović, Apelacioni sud je potvrdio tezu da je u pitanju politička konstrukcija SDT-a.

Ovu odluku vijeće Apelacionog suda donijelo je, podsjetimo, na juče održanoj sjednici.

Jovanović je u izjavi za Portal RTCG ukazao da je u svom ukidnom rešenju sud eksplicitno naveo da pobijano rješenje ne sadrži jasne i valjane razloge u pogledu postojanja osnovane sumnje u odnosu na okrivljenog.

„Odnosno ne sadrži razloge koji bi zadovoljili nezavisnog posmatrača da vjeruje da je određeno lice, konkretno okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio predmetna krivična djela“, istakao je Jovanović za Portal RTCG. 

Dodao je da je ovom odlukom Apelacionog suda Crne Gore potvrđena početna teza odbrane.

„To je da se radi o političkoj konstrukciji SDT-a, sa vrlo jasnom agendom negativne kampanje protiv jednog od učesnika u izbornom procesu“, zaključio je Jovanović. 

Ranije je rješenjem Višeg suda Božoviću produžen pritvor dva mjeseca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA