Akcija Promenada: Procesurano deset osoba zbog ulične prodaje narkotika

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su juče i danas zajedno sa pripadnicima Posebne jedinice policije, a u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju kodnog naziva „Promenada“ koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Bara, a koja je rezultirala procesuiranjem deset osoba za krivično djelo kriminalno udruživanje i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Juče su pripadnici barske policije i Posebne jedinice policije izvršili pretrese na pet lokacija u Baru, dok su danas izvršeni pretresi na tri lokacije.

Barska policija je juče nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv šest osoba, i to protiv: A.M. (52), P.P. (42), M.R. (45), Đ.A. (42), I.M. (38) i E.J. (38), od kojih su četiri osobe lišene slobode, jedna je nedostupna nadležnim organima, dok se jedna nalazi u UIKS-u na izdržavanju zatvorske kazne za drugo krivično djelo.

Krivična prijava je podnijeta i protiv U.Ž. (48), zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kod njega je policija pronašla i oduzela manje količineheroina i marihuane i određeni broj tableta sa liste opijata.

Kod P.P. je pretresom pronađeno 20 pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga amfetamin, kao i vaga za precizno mjerenje.

U nastavku akcije danas su, nakon pretresa, slobode lišeni B.M. (42), V.K. (42) i A.M. (34) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Tokom sprovođenja akcije „Promenada“ policija je u prethodnom periodu procesuirala još 12 osoba, od kojih se dvije osobe sumnjiče za krivična djela, a njih deset za prekršaje iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Dakle realizacijom ove akcije procesuirano su ukupno 22 lica zbog ulične prodaje narkotika.

Tokom trajanja aktivnosti na području Bara i Ulcinja policija je zaplijenila heroin, kokain i tablete sa lista opijata.

izvor:CDM

foto:ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA