Akcija “Magistrala”: Krivične prijave protiv sedam osoba zbog krijumčarenja cigareta

Crnogorska policija je u sklopu višemjesečne akcije “Magistrala” podnijela krivične prijave protiv sedam osoba osumnjičenih za krijumčarenje cigareta.

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga su zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje, a u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, realizovali višemjesečnu aktivnosti kodnog naziva „Magistrala“, usmjerenu na suzbijanje krijumčarenja akcizne robe na sjeveru Crne Gore, a koja je rezultirala podnošenjem krivične prijave protiv sedam osoba osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje”, navodi  se u saopštenju Uprave policije (UP).

Policija je, kako se navodi, juče izvršila pretrese na dvije lokacije koje koriste četiri osobe, a koje su nakon toga uz krivičnu prijavu privedene postupajućem državnom tužiocu na dalju nadležnost.

“Osumnjičeni su krivična djela izvršili na način što su, od aprila 2021. godine do oktobra 2022. godine, vršili prodaju neocarinjene robe, pritom organizujući mrežu preprodavaca na teritoriji više gradova u Crnoj Gori, a u namjeri da pribavljanja protivpravne imovinske koristi na štetu budžeta Crne Gore. Vrijednost privremeno oduzete robe – cigareta u navedenom periodu iznosi oko 20.000 eura”, kazali su iz UP.

Izvor: CdM

NIKŠIĆ PROGNOZA