Adžić: Lazovićev istup pokušaj da se zaštiti od ruke pravde

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adzić ističe da tužilaštvo radi bez pritisaka te da vjeruje da je medijsko javljanje nekadašnjeg načelnika sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zorana Lazovića neka vrsta “zaštite od ruke pravde”.

Podsjećamo na današnjoj konferenciji za novinare Lazović je odbacio brojne optužbe predsjednika Vlade Dritana Abazovića koje se odnose na navode o švercu kokaina, cigareta.

“Ova vlast targetira jednog čovjeka nezanjući pri tom ni jedan fakat, činjenicu, ne dopuštajući gostu da radi svoj posao, neće da sačekaju zakonsku proceduru uzeli su mač pravde u svoje ruke i kaže hapsili”, kazao je Lazović.

Na ove navode reagovao je prvi čovjek MUP-a Filip Adžić.

Adžić je u izjavi za TVCG kazao da tužilaštvo radi bez pritisaka, onako kako se od njih i očekuje, profesionalno i u skladu s onim što jesu pribaljeni dokazi.

“Svi oni koji su se ogriješili o zakon doći će na red, i samo neka budu strpljivi i neka zanaju a vjerujem i da je ovo izlaženje na koferenciju za štampu i ovo medijsko javljanje neka vrsta zaštite upravo te ruke pravde. Mi imamo potvrđeno da je gospodin Lazović imao saradnju sa ljudima iz Srbije koji su dolazili da kasape po Crnoj Gori ali još uvijek nemamo potvrđenu bilo kakkvu optužbu ili dokaz da gospodin Abazović sarađuje sa bilo kim osim onima koji rade u interesu Crne Gore”, kazao je Adžić.

Na konferenciji za novinare, na kojoj nije najavljeno učešće Lazovića, već advokata, je saopšteno i da nijesu tačni navodi premijera da je Lazovićev sin Petar, bio na proslavi kod navodnog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

No da je svakako bio u njegovom društvu, potvrđuju, kaže Adžić, njihove zajedničke fotografije

NIKŠIĆ PROGNOZA