Advokat Jovanović predao žalbu Ustavnom sudu: Božovića pustiti na slobodu

Odbrana Mila  Božovića podnijela je Ustavnom sudu Crne Gore žalbu protiv rešenja Višeg suda u Podgorici i Apelacionog suda  na osnovu kojih je predsjednik Opštine Budva, kako odbrana tvrdi, neosnovano pritvoren. Božović je uhapšen 13. aprila zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

– Na tačno 70 stranica teksta žalbe, uz citiranje preko 30 Odluka Suda u Strazburu, objasnili smo Ustavnom sudu sve činjenice koje se tiču ovog predmeta. Sama činjenica da ni advokatima ni gospodinu Božoviću nisu dostupni bilo kakvi spisi, a kamoli „dokazi“ koji ga terete, dovoljan su razlog da se politički pritvorenik, Božović, odmah pusti na slobodu- kazao je advokat Miroje Jovanović.

Uz ustavnu žalbu podnijet je i predlog za prioritetno rešavanje predmeta u skladu sa Poslovnikom Suda i opisanim povredama zakona i ustava na štetu Božovića.

– Očekujemo ažurno, zakonito i pravično postupanje- istakao je Jovanović.

Državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je ranije da je po nalogu državnog tužioca upućenog u Specijalno državno tužilastvo, Specijalno policijsko odjeljenje lišilo slobode predsjednika opstine Budva Mila Božovića jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvor: DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA