Mandić sa Šmidom: Skupština posvećena ispunjavanju evropskih zahtjeva

Skupština Crne Gore posvećeno radi u ispunjavanju evropskih zahtjeva u cilju unapređenja standarda građana u našoj zemlji, poručio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić na sastanku sa Ursom Šmidom, ambasadorom Švajcarske konfederacije u Crnoj Gori, podijelivši očekivanje da će reformom pravosuđa biti ojačane institucije i povjerenje građana u iste.

Uz dobrodošlicu i zahvalnost na čestitki povodom stupanja na funkciju predsjednika Skupštine, Mandić je sagovornika upoznao sa ključnim prioritetima 28. skupštinskog saziva.

Kazao je da su Crna Gora i Švajcarska prijateljske zemlje koje imaju tradicionalno dobru i konstruktivnu saradnju, te da postoji značajan prostor za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa

Mandić je upoznao ambasadora Šmida sa aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, naglasivši da je nova parlamentarna većina snažno opredijeljena da sprovođenjem reformi i usvajanjem evropskih standarda ubrza proces integracije Crne Gore u EU.

– Afirmišuću činjenicu da je Skupština Crne Gore nedavno kompletirala Ustavni sud, ambasador Šmid je izrazio uvjerenje da će uskoro biti postignut konsenzus i u pogledu drugih imenovanja u pravosuđu. U tom kontekstu, on je istakao da Švajcarska podržava evropsku integraciju Crne Gore, uz akcenat da usvajanjem evropskih standarda i reformi jačaju institucije u procesu integrisanja naše zemlje u EU – saopšteno je iz Skupštine.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o regionalanim političkim prilikama, uz obostrano uvjerenje da će politički akteri doprinijeti većem stepenu razumijevanja.

foto:Skupština CG

NIKŠIĆ PROGNOZA