Itana Grbić: Pred nama je veliki izazov, obećavamo borbu

Pred crnogorskim rukometašicama je novo veliko takmičenje na kojem će pokušati da se umiješaju u borbu za visok plasman.

Selektorka Bojana Popović nada se mjestu među osam koje garantuje kvalifikacije za Olimpijske igre, dok igračice žele da prije svega daju maksimum.

„Uvijek smo srećni i ponosni kada igramo za reprezentaciju. Jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo. Idemo u izmijenjenom sastavu. Drago mi je što ovdje ima novih cura. Veliki izazov i ono što možemo da obećamo je velika borba i to je uvijek pod moranjem kada se igra za državu“, rekla je Itana Grbić.

Od Itane se očekuje dosta u odsustvu Milene Raičević. Veću minutažu dobiće i Matea Pletikosić.

„Mislim da smo spremne. Matea je u odličnoj formi, to me raduje. Uvijek smo se trudile da iskoristimo šansu koju bi dobile i mislim da smo u tome dosad uspjele. Vjerujem da ćemo to uraditi i ovog puta“, ističe igračica Krima.

Tatjana Brnović poznata je kao djevojka koja uvijek ostavlja srce na terenu, ne štedeći ni sebe ni rivala. Vjeruje da će „lavice“ i na predstojećem Svjetskom šampionatu biti na nivou.

„Novi izazov, podmlađena ekipa, nova lica su tu. Trudićemo se da opravdamo ono što nas krasi, a to je prije svega pristup nacionalnom dresu. Daćemo maksimum i boriti se od prve do posljednje sekunde do kraja”, rekla je rukometašica Krima.

Kamerun i Paragvaj nepoznanice su u grupnoj fazi, dok će najteža utakmica biti protiv Mađarske. Potcjenjivanja neće biti.

“Na papiru su Kamerun i Paragvaj lakši rivali, ali su to atipični protivnici jer ne igramo često sa njima i zbog toga je važno da budemo oprezne. Dobrom pripremom ćemo obazrive ući u meč, kako bi na terenu pokazale kvalitet”, ističe Brnović

Na otvaranju prvenstva 30. novembra, Crna Gora će igrati protiv Kameruna.

Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk

NIKŠIĆ PROGNOZA