(VIDEO) Forum teatar u OŠ „Mileva Lajović Lalatović“

U okviru Programa „Moje vrijednosti i vrline“ u O.Š. „Mileva Lajović Lalatović“, održan forum teatar „Zamke društvenih mreža“. Učenice dramkse sekcije na zanimljiv, kreativan način pokazale su vršnjacima kako komunikacija u virtuelnom svijetu može biti opasna i kako biti oprezan. Sudeći po reakcijama publike, koja je nakon prikazanog problema aktivno ućestvovala, postavljala pitanja, davala sugestije i komentare uspjeli su u mijsiji –jačanje vaspitno obrazovne uloge škole.

Forum teatar, kao jedna vrstu otvorenog, interaktivnog pozorišta koja je i nova forma u radu sa učenicima, za Mirjanu Dragnić, prof. crnogorskog, srpskog, bosanskog hrvatskog jezika i književnosti bila je veliki izazov. Kako napominje ideja je potekla od njene koleginice Nade Mitrović, a zajedničkim radom sa članicama dramske sekcije osmisle su ovu aktivnost. Tema je kako objašnjava Dragnić uticaj društvenih mreža na mlade.

A sudeći po reakcijama publike, koja je nakon prikazanog problema aktivno ućestvovala, postavljala pitanja, davala sugestije i komentare uspjeli su u mijsiji – jačanje vaspitno obrazovne uloge škole. Zoja Minić, koja je sa tri drugarice, glavni akter u forum teatru napominje da žele da pošalju poruku vršnjacima koliko društvene mreže mogu biti opasne i koje sve zamke vrebaju.

U školi su kroz više kreativnih radionica i aktivnosti, obilježili 20. novembar – Svjetski dan djeteta, pa je i forum teatar organizovan tim povodom. Kako napominju, puno pažnje posvećuju da kroz različite nastavne i vannanstavne aktivnosti proslave i druge važne datume, pa su i 8. septembar – Dan pismenosti obilježili pisanjem eseja o uticaju društvenih mreža na mlade, a sve kako bi ukazali na različite društvene pojave, njihove pozitive i negativne strane.

Bojana Kostić
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA