(VIDEO) Od 15. novembra do 1. aprila obavezne zimske gume

Sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju u zimskim uslovima shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, od 15. novembra do 1. aprila, moraju na svim točkovima imati gume za zimsku upotrebu.

Obaveza da motorna vozila u Crnoj Gori imaju zimske pneumatike, kada su na putu zimski uslovi, počela je da važi 15. novembra i trajaće do 1. aprila.

Pomoćnik komandira za bezbjednost saobraćaja Aleksandar Deretić pojašnjava da ćemo u užem gradskom jezgru moći da vozimo i sa ljetnjim dok to dozvole vremenski uslovi.

Objavljena je naredba po kojoj na određenom putu ili dijelu puta uglavnom u sjevernom i centralnom dijelu države, obaveza upotrebe zimskih pneumatika važi bez obzira da li na putu postoje zimski uslovi, pojašnjava Deretić.

Policija je takođe na svim patrolnim autima izvršila zamjenu pneumatika, pa spremno dočekuju zimske uslove tvrdi Deretić i najavljuje da će još nekoliko dana samo upozoravati vozače na obavezu posjedovanja zimske opreme.

Sve vozače upozoravaju da obavezno prekontrolišu svoja vozila i pripreme ih za zimu, jer samo tako čuvaju sebe i druge u saobraćaju.

Dragica Kankaraš
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA