(UŽIVO)Aranitović: Pokrenuli smo inicijativu za razrešenje Slavice Ilinčić

Počela je VIII sjednica Skupštine Glavnog grada na kojoj će se odbornici izjasniti o odluci za određivanje lokacije sa elementima urbanističko – tehničkih uslova za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa privrednog razvoja – skladište za potrebe Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

Sjednicu možete pratiti uživo preko Portala RTNK:

Ksenija Aranitović (DPS) kazala je da je pokrenuta incijativa za razrešenje direktorice Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ Slavice Ilinčić.

„Imali smo govor mrženje koji je iskazala prema poslanici DPS-a Aleksandri Vuković Kuč nakon prethodne sjednice Skupštine…“, rekla je Aranitović. 

Trenutno se diskutuje o Imenovanju sekretara Skupštine Podgorice.

Borovinić Bojović je istakla da se sekretar Skupštine Podgorice imenuje na pet godina.

„Postupak je sproveden u skladu sa javnim konkursom… Podnijela sam predlog da se za sekretara Skupštine imenuje Miloš Giljen, diplomirani pravnik i dosadašnji vršilac te dužnosti… On je rođen 1994. godine u Nikšiću, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Podgorici. U periodu od dvije godine, bio je službenik Uprave za nekretnine (Kotor)… Stručni ispit za rad u državnim organima, položio je 16. maja 2018. godine, a ima preko pet godina radnog iskustva. Predlažem odbornicama i odbornicima da prihvate ovaj predlog. Vjerujem da će on, kao i do sada,l doprinijeti uspješnom radu Skupštine Podgorice. 

Saša Zeković kazao je da će podržati ovaj predlog. „Mislim da je važno da se razvija jedan servis prema svim odbornicima, nezavisno od toga odakle koji dolazi. Gospodin Giljen je zaista kvalitetno radio svoj posao. 

Završena je rasprava o četvrtoj tački dnevnog reda

Sekretar za planiranje prostor Miljan Barović saopštio je da se ova kompanija obratila sa zahtjevom da se gradi objekat u okviru kompleksa u Zagoriču.

Na pitanje odbornika PES-a Dragutina Vučinića gdje je planiran objekat Barović je odgovorio da se utvrđuje lokacija koja je u okviru katastarske parcele koja je u vlasništvu Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Šef kluba odbornika DPS-a Andrija Klikovac saopštio je da se nastavlja praksa, kako je naveo, ignorantskog odnosa od strane izvršne vlasti jer sjednici ne prisustvuje ni gradonačenica a ni zamjenik.

“Kako gradonačelnica predlaže kadrovska imenovanja, odluke, i opet ne dolazi na sjednicu”, upitao je Klikovac.

Na dnevnom redsu su i sledeće tačke:

  1. Prijedlog odluke o određivanju lokacije sa elementima urbanističko – tehničkih uslova za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa privrednog razvoja – skladište za potrebe Crnogorskog elektroprenosnog sistema a.d.;
  2. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni Statuta Društva sa ograničenom odgovornošću „Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice“;
  3. Izvještaj o sprovođenju Plana upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom u Glavnom gradu Podgorica za 2022. godinu;
  4. Imenovanje sekretara Skupštine Glavnog grada – Podgorice;
    *Predlog
  5. Izbor i imenovanja.

OSTAVKE:

Ostavka odbornice Anđele Jakšić Stojanović

Ostavka odbornika Filipa Radulovića

Ostavka odbornika Vojislava Šimuna

Izvještaji Izborne komisije Glavnog grada – Podgorice

foto:YouTube Skupština glavnog grada/screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA