Zirojević: Treba nam više dobrih momaka u politici

Poslanik SD-a Nikola Zirojević završio je Elektrotehnički fakultet, a kao harmonikaš dobitnik je mnogih nagrada, dok mu je drugi hobi gejming. Govoreći u emisiji „Upoznajte parlamentarce“ TVCG kazao je da je bio radoznalo dijete, koje je uvijek biralo knjigu, pa igru. Smatra da treba mijenjati percepciju o političarima u javnosti i da je potrebno više „dobrih momaka“ u politici.

„Vrlo mlad sam dobio računar i koristio sam ga kako bih se edukovao. Uslovio je da steknem i veliku ljubav prema gejmingu, od Sega mege do danas, neko sam ko mnogo voli da igra igrice“, kazao je Zirojević za Parlamentarni kanal.

Bio je lučonoša, a do trećeg razreda osnovne škole bilo mu je dosadno jer je sve znao.

Od prvog tona zavolio je harmoniku. Tada je njegova profesorica otkrila da je apsolutni sluhista i krenuo je na tamičenja. 

„Dan danas kad imam vremena volim da uzmem harmoniku i odsviram neki ton jer sam zavistan od muzike“, kaže mladi poslanik i kroz smijeh kaže da mu društvo kaže da nikada neće ostati bez hljeba dok svira i pjeva. 

Oduvijek je znao da će se baviti politikom jer je još kao mali volio da gleda sjednice Skupštine.

„Ne sviđa mi se percepcija politike u Crnoj Gori. Često srećem ljude koji mi kažu- dobar si momak šta ćeš u politici. Ja baš kažem – pa, takvih nam više treba u politici. Na žalost politika se u Crnoj Gori posmatra kao nečastan posao, ja smatram da mi mladi treba da mijenjamo tu percepciju“, kaže on. 

Njegova supruga se bavi politikom u Sjevernoj Makedoniji. Kaže da nije lako kada u jednoj kući žive dva političara. 

„S druge strane, lakše je biti sa nekim ko razumije vaš posao, koliko je zahtjevno, da se nekada nećemo se vidjeti cijeli dan… Da to podrazumijeva dosta odsustva i sve smo uskladili i za sada nam dobro ide“, kazao je on. 

Najvažnija figura u njegovom životu je majka. 

„I dan danas kad dođem u Nikšić ona me tretira kao dijete“, kaže on. 

Njegovi prijatelji su uvijek tu kada mu treba. 

„Osobina koju najviše cijenim kod njih je iskrenost i posvećenost odnosu, a najviše me u životu nervira nepravda“, objašnjava Zirojević. 

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA